Međunarodni aerodrom Sarajevo – dobitnik Zlatnog priznanja

British Airways, nacionalni avioprevoznik Velike Britanije, kroz odjel praćenja kvaliteta usluga, svake sezone utvrđuje listu aerodroma i handling agenata koji su kroz svoj rad dali doprinos realizaciji zacrtanih ciljeva u ovoj oblasti.
Nakon detaljne analize svih obavljenih letova preko aerodroma Sarajevo u dijelu prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i stvari kao i niza kontrola i provjera od strane ovlaštenih stručnih lica ove prestižne aviokompanije, Međunarodni aerodrom Sarajevo dobitnik je Zlatnog priznanja za zimsku sezonu 2007/08 (Gold Award for Best Performinig Station – Winter 2007/08).
Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja uposlenicima aerodroma Sarajevo, kao potvrda profesionalnog i stručnog obavljanja zahtjevnih poslova u skladu sa najvišim standardima, procedurama i preporukama Evropske asocijacije avioprevozioca (AEA) i kompanije British Airways.
Priznanje je velika obaveza Međunarodnom aerodromu Sarajevo da i u narednom periodu ostane na samom vrhu u kvalitetu pruženih usluga svojim korisnicima uz obezbjeđenje maksimalne sigurnosti i pouzdanosti.